Hoppsan,glömde visst...

Jag fick värsta insulin känning igår!, jag glömde visst bort att jag har diabetes... åt inte på sex timmar och dessutom bowlade jag på eftermiddagen o man behöver ju lite extra mellanmål när man är aktiv..( det gick urdåligt för mej på bowlingen- förlorade..)
Nåja, på kvällskvisten kände jag mej yr, kallsvettig, hjärtklappning m.m.. Tog blodsockret och hade bara 2.0!!
En diabetiker ska väl helst inte under 7.0..
Åt en massa godis och annat och fick upp blodsockret- men resten av kvällen  var jag helt medtagen. Nu måste jag skärpa mej- äta tätare m.m, man blir ju ganska rädd när man råkar ut för detta..
Är det nån annan som läser detta och har diabetes- lämna gärna nån kommentar..image59Nu ska jag förbereda mej för att jobba extra ihelgen.. Slutar kl.21 ikväll, börjar igen i morgon kl.8 och går av på Söndag morgon.
Ha en fin dag allihop!

Torsdag morgon

Sitter här och myser vid datorn. Har min alledes egna privata halvtimme, har det varje morgon när barnen åkt iväg till skolan och gubben till jobbet. Det är så skönt att få sitta utan att bli störd, i sina egna tankar.. Surfa runt, läsa mail och blogga.. kanske lära sig något nytt.. Det är nu jag laddar mina batterier inför dagen.
Gick in och kollade mitt konto häromdagen.. ha jag har vunnit 35 kronor på lotto.. Kunde det inte rassla till med några nollor till?. Dom skulle verkligen behövas! Ja ja , drömma kan man ju alltid göra...

                                                          image58      
 
ha en bra allihop som läser min blogg!        

Reflektioner

Sitter och pustar ut efter en aktiv arbetsdag, och middag i magen.. Imorgon ska vi jobbarkompisar iväg på en personaldag. Först konferens på förmiddagen, sen bowling på efermiddagen. Det ser jag verkligen fram emot!, Det är kul att umgås med mina trevliga arbetskompisar och det är skönt att komma iväg och göra något annat då och då. Det är annars lätt att fastna i slentrian har jag märkt.
Jag har laddat in lite nya bilder från digital kameran, lägger ut dom.
Den svarta katten heter Frasse och blir 1 år i Juni, och den spräckliga katten heter Flisan och blir ett år i April, samma månad kommer hennes två kattungar ut som ligger i magen just nu...
Gud vad jag älskar dom katterna- de är till så stor glädje i familjen!
                                         Frasse
Min son o FlisanjagFlisanJag o min bror  jag

Vårt sommar bröllop

Den 2 Juni 2007 gifte jag mej för tredje gången!  Tredje gången gillt!! Jag är oerhört tacksam att få ännu en chans till äktenskaplig lycka efter 40.. Nu ska jag dela med mej lite bilder.
            image48 


 

Super gulliga vykort

Surfade runt och hamnade på en sida som heter vykort.com. Därifrån kan man skicka gratis vykort.
Dom var så söta att jag måste lägga in några av dem här..image41

Bilder från vår smekmånad

Här är lite bilder från ALANYA, där vi var en vecka i somras. Det var en fantastisk vecka och vi upplevde så mycket!

image19

Konsten att leva i nuet

Konsten att leva i nuet, ja det är sannerligen inte lätt för mej..
Jag har svårt att slappna av, vill ha koll på allt som är möjligt. Vill planera och organisera så långt det är möjligt!
Detta är ju faktiskt goda egenskaper- men under förutsättning att man kan slappna av mellan varven..
Jag ligger ständigt ganska högt uppe på stress skalan,och det kan jag inte skylla nån annan än mej själv för.. Har jag inget att sressa för, så hittar jag väl på nåt.. Det är svårt att bryta detta korkade mönster..
Ett tag gick jag ca en gång i veckan och fick Taktil stimulering. Det är en lugnade kroppsterapi med lätt insmörjning under en timme. Min kära vännina är så duktig på detta. Detta fick faktiskt ner min stress avsevärt mycket. Men nu är jag stressad för att jag inte kommer iväg till henne............
Hur knasig får man bli?
Har fått mej en allvarlig tankeställare när det gäller hjärtat; det är ju så mycket prat nu om kvinnohjärtat och infarker. Jag har ni insett att jag är verkligen i risk zonen..!  Jag är över 40 år, stressar mycket, har sömnproblem och diabetes... Hallå- detta ser inte alls bra ut.. Måste förändra något!

image16image17image18


Jag bli så fundersam ibland

Undrar varför livet tar sig så krokiga vägar, varför man gör så konstiga val,. Vi hade en så trevlig kväll igår. Vi hade gäster på påskmiddag. Min fina och snälla svärfar hade kommit hem till oss från Västerhaninge. Min goda vän och barnens farmor kom också hit tillsammans med sin dotter. Naturligtvis var alla barnen med och deras respektive.Vi var 11 stycken tror jag. Vi hade fina samtal och jag kom att tänka på alla år vi gått miste om tillsammans, min fd. svärmor och hennes dotter. Vi kunde ha haft så kul ihop, och stöttat varandra genom många tuffa stunder. Men det ville sig inte så.. Det är dumt att tänka så, för det som varit kan man ju ändra i allafall, och vi har ju så fin kontakt idag!  Men jag kunde inte låta bli att tänka så..  Men en lärdom har jag dragit av denna fundering; man ska vårda sina relationer, och kämpa om det behövs för att upprätthålla dem!
Här är en bild på mig och min älskade Rogerimage15

Aldrig försent

Jag tycker det är viktigt att alltid ge sig själv och andra en ny chans. Vi gör alla val ibland som visar sig vara mer eller mindre bra.. Jag känner ofta att jag inte har tillräckligt med tid för alla jag vill ha tid för! Ofta är det en fråga om att prioritera, men ibland räcker inte tiden till helt enkelt..
Men det är aldrig för sent, jag tänker aldrig ge upp. Funderar idag på om min goda vän och barnens farmor, kommer hit idag, Jag bjöd hit henne och hennes fina dotter Veronica på påskmiddag eller fika. Hon är en av dom jag vill ha mer tid för!! Förhoppningsvis tittar dom förbi.
Nu ska jag och min man komplettera lite inköp inför kvällens middag.image13

Livet efter döden

Funderar ofta på livet, på döden, och det däremellan..
Livet och människan är allt för komplicerad för att vid livets slut bara försvinna, ruttna och inte finnas mer..
Sex personer som finns i mitt hjärta, har lämnat jordelivet. Alla dessa personer var så fantastiska. De var fulla med tankar, kärlek, klokhet och känslor.  Det går inte en enda dag utan att jag tänker på dem, saknar dem och önskar att de vore här!!
Först dog min morfar- ÅKE- jag var femton år. Han var en mycket viktig person i mitt liv!! Han var nära mej och var en förebild. Han älskade mej, det kände jag alltid. Han hade humor och skojade ofta, han ingav respekt och ville hjälpa mej att plocka fram och utveckla det jag hade inom mej. När han dog, försvann så mycket trygghet hos mej, och jag kunde inte acceptera att han inte fanns hos mej! Jag vägrade gå på hans begravning.. för då kunde jag låssas att han fortfarande fanns... Inte förrän jag var 26 år gich jag till hans grav, och accepterade att han var död!!...
Sedan dog min biologiska pappa-JÖRGEN-Jag var ca 16 år. Jag kände honom inte.. Träffade honom sista gången nån gång när jag var 4 år. Men jag pratade med honom nån gång, förstod att han var stolt över mej, och att han hade velat vara en närvarande far, men att han inte kunde det pga, hans sjukdom.. Han dog alledes för ung, "Kung alkohol" tog hans liv!
Efter det dog min farmor-GUNHILD- Jag var 31 år. Fick äran att lära känna henne i vuxen ålder! Hon var en färgstark och härlig människa! Full av nyfikenhet och livsglädje. Hon älskade mej och barnen till tusen och jag blev så fruktansvärt tom och ledsen när hon lämnade livet! Hon började röka när hon var 86 år, i samband med att hon bestämde sig för att bli konstnär och börja i målarskola.., konstnärer röker ansåg hon.. Hon älskade god mat och trevligt sällskap!
Sedan dog mammas moster-GULLAN-hon ville mej så gott, ville lära mig allt för att klara ett bra liv. Hon var en så fin människa!
Efter henne dog min fd. man, min bäste vän, och de yngsta barnens pappa-KENNETH- Han var en tänkare, en kännare och en konstnär. Han älskade sin familj, sitt hem, sin by, och att jobba med sina händer, laga bilar, fixa i trädgården, bygga möbler m.m. Sjukdomen drev honom ifrån oss, förstörde möjligheten att dela våra liv, och till slut vid endast 46 års ålder tog hans liv slut... " Kung alkohol " tog hans liv!
Nu i somras dog min kära mormor-DAGMAR- Hon levde ett långt och rikt liv. Han var min extra mamma när jag var liten, min mamma var så ung. Hon tog hand om mej,lärde mej baka och laga mat, lärde mej vett och etikett m.m. Hon var en stark och underbar förebild, hon var en del av mitt hjärta.

Alla dessa fantastiska människor kan inte bara vara borta!! Dom lever vidare i mitt hjärta, i min närhet och i sin himmel. Jag vet att dom finns därute...

Livet är livsviktigt!

Tänker mycket och ofta på hur människor i min närhet mår. Hade ett intressant samtal  med min bror, vi konstaterade bla att man måste göra det bästa av varje dag. Att man skulle försöka genomföra sånt som känns viktigt och meningsfullt, så att man inte sitter på hemmet sen och ångrar sig, eller går omkring och är bitter..!
Vi har själv ansvar för att gestalta vårt liv, och vi har ansvar för hur vårt beteende m.m påverkar vår omgivning.
Jag tycker att det är så himla viktigt att belöna sig själv och andra. Att uppmuntra sig och andra, och framför allt alltid vara beredd att hjälpa och stötta sina medmänniskor!
Den största tillfredsställelsen i livet för mej är att på ett eller annat sätt kunna hjälpa och stötta människor som behöver det, och kanske kunna vara en positiv influens i deras liv.
Framför allt för mina barn förståss! Just nu är jag så himla stolt över min äldste son, som gör så många bra val i livet! Han är fantastisk!! Dessutom har han en underbar flickvän som jag tycker så mycket om, hon är så himla go!
Idetta sammanhang kommer jag genast på att jag har även en underbar svärson, han är så gullig, hjälpsam och behaglig!! Min dotter är ju själv så underbar så hon förtjänar honom!!
Sedan har jag ju mina två ljuvliga yngre söner, jag är så lyckligt lottad och rik att omges av mina barn, deras flick/pojkvänner och min underbare vackra snälla och urhärlige man! Han är en diamant i mitt liv!!image11

Avsked

Jag HATAR avsked! Jag har så svårt när någon lämnar mej, jag vill ha alla jag tycker om nära mej alltid!
Det är lättare när jag åker ifrån någon själv, efter ett besök hos min bror, mamma, moster eller eller vän;
Men det är också svårt..  
Idag var på cafe och fikade med en före detta arbetskompis; Jag tycker SÅ mycket om henne, och jag lider av att hon inte finns i min närhet längre! Vi har familj båda två, och det är inte lätt att hitta tid att träffas på..
Och nu ska nästa arbetskompis sluta, en kille som jag tycker mycket om och respekterar som arbetskollega och vän. Det blir tomt utan honom på jobbet!
Varför måste alla jag tycker om försvinna från mej??
Jag har också svårt att acceptera att dom i min närhet som avlidit, att dom inte finns hos mig längre..
Någon som känner igen sig?image10

Att sätta gränser

image9Att sätta gränser- Det är en av mina utmaningar i livet. Jag är inte vidare bra på det. Men jobbar på det och tycker mej blivit lite bättre..  Detta med gränssättning blev så himla tydligt när vi under en tid hade en schäfer valp;
När husse försvann ur bilden, tog hunden kommandot.., jag hade inte en chans att få honom " under mej " i rangordningen! Nåja, nu vet jag det.. Jag som alla andra, måste ju dagligen sätta gränser för barnen och även andra människor. Jag lyckas ibland bättre, ibland sämre. Men jag anser att det är en styrka när man inser sina tillkortakommanden, och ser det som en utmaning att ändra det som kan bli bättre.
Livet är ju som bekant en livslång skola, och som tur är så är jag omgiven av en massa kloka och förnuftiga människor- tillsammans kan man göra mycket bra!!

Kärlek

image4

Är det min tur?

Igår förnyade jag mitt tio veckors lotto. Nu är jag med och spelar till 17 maj. Tänk om det är min tur att vinna pengar nu..! Pengar är inte allt, men tid är pengar- och när man jobbar extra mycket för att sätta guldkant på tillvaron, då kan jag känna ganska ofta att jag gärna vore ledig med min familj.
Jag och en kompis har en deal, den av oss som vinner pengar- ger den andra 10 % av allt över tusen kronor!, På det viset ökar vi bägge möjligheten att dra in nån vinst krona!
Det skulle vara underbart att resa till nåt varmt land, och uppleva dess kultur. Jag och Roger var ju i Turkiet i somras och det gav mer smak!!

Relationer

Jag tycker det är intressant  att tänka över relationer. Vi har ju , när vi tänker efter, enormt många olika relationer till lika många olika personer.
Det som man först tänker på är ju förståss relationerna till sina närmaste, barnen, maken, mamma och moster, lillebror. De närmaste relationerna är ju både de svåraste och de underbaraste relationerna!
Sedan är det nära vänner, kompisar, arbetskamrater, grannar och bekanta..
Alla människor man möter har en betydelse i livet-större eller mindre..
Det händer ofta att jag konstaterat i efterhand, att vilken tur att jag mötte den här personen, eller, varför möttes vi just här och nu? Jag tror att allt har sin mening., speciellt människomöten. Jag tror också att vi har något att lära oss av varje möte med en annan människa!  Livet är spännande!image6


Mitt i livet

Det är en speciell tid i livet när man fyllt 40 år.
Personligen så fick mitt liv en helt ny vänding. Jag gifte mej ( för tredje gången ) i somras!
Jag är så glad och tacksam att jag fick " börja om ", en gång till. Med den insikten och mognaden jag har idag så kan jag förstå att jag saknat mycket av den tidigare. . Jag tycker det är skönt att ha blivit så här "gammal", men jag känner mej ungdomlig!
Ibland  när jag tänker på hur mycket jag varit med om, så känns det som om jag levat i hundra år..
Min förhoppning är att jag ska kunna dela med mej och hjälpa andra kvinnor, genom min erfarenhet.
Mer om det i en annan blogg.

RSS 2.0