Guuud vad roligt!!

Jag har nu hittat nåt riktigt bra och roligt att lägga ner all min överskotts energi på!!
ALOE VERA  SÅKLART!

Idag har jag varit på möte med min "Coach " Christina,  vi tog en fika och pratade ihop oss. Hon var en jätte trevlig och ambitiös tjej, och det ska bli jätte roligt att jobba med henne!

Nu har jag bokat in en kväll med Aloe Vera tema Onsdagen den 16 Juli kl. 18.30, och jag hoppas att många kommer!!
Har även bjudit in till en lunch med samma tema Söndagen den 3 August kl 12.00.


Äkta aloe eller Såraloe (Aloë vera eller Aloe vera) är en suckulent växt inom släktet aloe och familjen afodillväxter. Äkta aloe är en växt vars tjocka, grågröna blad bildar rosetter vid marken eller på korta stammar, och utvecklar sidoskott. Unga blad är ljust fläckiga. Bladkanterna är tandade, och bladen kan vara upp till 60 centimeter långa.

Det gelliknande köttet i växten har läkande effekt och används bland annat mot brännskador, men används även i exempelvis hudkrämer. Blommorna är röda och lite klockformade, och sitter i klaselika blomställningar i toppen på stänglar, som kan bli uppåt 90 centimeter höga.

Namnet Aloë är ett gammalt arabiskt namn som avser arter som använts som medicinalväxter. Vera är latin och betyder äkta.

Aloe vera ingår i många hälsoprodukter för såväl invärtes och utvärtes bruk. Det som används är den trögflytande, gröna gelé som gömmer sig inuti bladen på växten. Aloe vera sägs läka sår, eksem och psoriasis, stärka immunförsvaret samt bota acne, torr hud, magkatarr och andra magproblem.

Förekomst [redigera]

Den växer endast i subtropiskt klimat. Äkta aloe hör troligtvis hemma från Kanarieöarna eller Medelhavsområdet. Sedan lång tid odlas Aloe Vera i Västindien, Mexico och södra Nord Amerika

Aloe vera

aloe-25023-0_368

Aloe vera-växten ser ut som en kaktus med sina tjocka och hårda blad, men är egentligen en liljeväxt. Aloe Vera odlas i dag för kommersiellt bruk på enorma fält i USA, Mexico och Dominikanska republiken.

Foto: Rikard Laving

Växten som läker och vårdar hud och hår

Aloe vera läker sår och vårdar huden. Liljeväxten kan också lindra andra problem.

- Det är en mycket spännande växt, som lyckligtvis börjar uppmärksammas också inom den etablerade medicinen, säger läkaren Bo Dettner.

Aloe vera säljs som krukväxt i de flesta blomsteraffärer och växten ingår i många hälsoprodukter. Det som används är den trögflytande, gröna gelé som gömmer sig inuti bladen. Att bryta av ett blad och trycka innehållet mot ett sår sägs få skråman att läka fortare.

- Gelén sätter fart på återbildandet av nya celler och kärl runt såret och stärker immunförsvaret, säger Bo Dettner, läkare på Minorakliniken i Helsingborg. Dettner skriver om aloe vera i Naturläkemedelsboken.

Både invärtes och utvärtes

Det finns mängder av aloe vera-produkter i hälsokostbutikerna. De är framställda för såväl invärtes som utvärtes bruk. De flesta är hudvårdande, andra fungerar som kosttillskott, oftast i form av juice. En person med eksem rekommenderas till exempel att både dricka juice och använda kräm.

I USA finns det till och med blöjor och toalettpapper med aloe vera.

En amerikansk studie visar att aloe vera också är bra för magen. Växten höjde PH-värdet med 1,88 i snitt hos försökspersonernas mage och tarm.

- Ett bra medel för alla med sura magar alltså, säger Dettner.

Aloe vera innehåller 75 hälsoverkande ämnen. I gelén ingår alla vitaminer utom vitamin D, 20 av 22 aminsosyror och antiseptiska saponiner och antraquinoner. En rad enzymer står för de inflammationshämmande egenskaperna.

- Aloe vera är rena näringsbomben. Växtens läkande egenskaper beror sannolikt på en förstärkningseffekt mellan olika ämnen, säger Hälsas näringsexpert Magnus Nylander.

Aloe vera innehåller också olika växtsteroler och Myco-polysackarider. De sistnämnda är kolhydrater som bland annat stimulerar celluppbyggnaden.

- Växtsteroler har bland annat kolesterolsänkande och antiinflammatoriska effekter, säger Magnus Nylander.

Minst en klinisk studie i Sverige har belagt aloe veras positiva effekter mot psoriasis. För fem år sen genomfördes en dubbel-blind studie vid universitetssjukhuset MAS i Malmö, på 60 patienter som led av hudsjukdomen. Patienterna, som var 18-50 år, fick kräm som antingen innehöll aloe vera eller var verkningslös placebo. Under en knapp månad fick de smörja in sig i fem dagar per vecka. Vid en uppföljning som skedde varje månad under ett år visade det sig att 83 procent av dem som fått aloe vera-kräm hade blivit bättre, utan biverkningar. Motsvarande siffra för dem som fått placebo-kräm var 6,6 procent.

Jag har tagit mig tid att läsa igenom endel om detta, jag vill såklart dela med mig.

Jag tänker gå på kurser och lära mig mer om alla Aloe Vera produkter, och en vacker dag är jag nog en framgångs rik Aloe Vera företagare!!, Det tror ialla fall jag..
Ha en fin kväll


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0